Cultuur Cocktail

WERK | cultuureducatie

Twee concepten voor FOMU (voorjaar 2018)

20 april 2018

Tijdens vakanties en speciale erfgoeddagen zoals de Kunstendag voor Kinderen biedt het FOMU verschillende ateliers voor kinderen aan, waaronder de workshop Flipboekjes maken. Ik stelde voor het concept aan te passen en voortaan te werken met echte foto’s in plaats van tekeningen. Op verzoek van het museum ontwikkelde ik een interactieve rondleiding voor volwassenen bij de semi-permanente collectie-opstelling Collectie In Transit. Lees meer

FotoMuseum Antwerpen | Gids

5 mei 2015

Sinds 2014 ben ik als gids verbonden aan het Fotomuseum in Antwerpen. Daar geef ik interactieve rondleidingen doorheen alle tentoonstellingen aan groepen uit het voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en volwassenen.

rondleiding boeken

Kunstbalie | Grote Ogen

5 mei 2015
kunstbalie grote ogen harold strak anne geene fototentoonstelling

‘Grote ogen’ is een reizende fototentoonstelling over de wereld gezien door insectenogen voor groep 3 en 4 van het primair onderwijs in opdracht van Kunstbalie, producent van kunst- en cultuureducatieve projecten voor het onderwijs in Noord-Brabant.

Behalve kennis over de vier foto’s, steken docent en leerlingen ook wat op over fotografie en fotograferen, over de relatie tussen fotografie, natuur en wetenschap, en hoe kunstfoto’s tot allerlei associaties kunnen leiden. Daarnaast is er veel tijd en ruimte voor zelf doen om al spelenderwijs te kunnen ontdekken.
We hopen dat de foto’s van drie Nederlandse en één Italiaanse fotograaf zullen stimuleren om hardop te denken over het vastleggen van dingen die je met het blote oog niet kunt zien, of kleine – schijnbaar onbelangrijke – dingen waar je vaak geen aandacht aan besteedt. Vooral hopen we dat ze veel plezier en verwondering zullen brengen.

Deelnemende fotografen: Anne Geene, Harold Strak, Wim van Egmond, Alberto Ghizzi Panizza.

Het project zal vanaf schooljaar 2015-2016 vier jaar lang rondreizen.

In samenwerking met Naomi Boas – www.beeldverhalen.eu

kunstbalie grote ogen leskist

DOWNLOAD DE VOLLEDIGE DOCENTENHANDLEIDING